De testfase

Het afgelopen jaar deden driehonderd gebruikers uit vijf kerken enthousiast mee aan de testfase van Givt in hun kerk. In die fase werd er nauw samengewerkt met de kerken en goed geluisterd naar de gebruikers. Zo konden we de kinderziektes uit de Givt-app halen en de app naar de behoeftes en wensen van de gebruikers vormen. Benieuwd naar enkele reacties van die gebruikers? Je vindt ze hier, naast de zeven conclusies uit de testfase.

Prettig

Gevers vinden de Givt-app prettig in gebruik. We vinden het belangrijk dat gebruikers gehoord worden, zodat we tot een optimale gebruikerservaring kunnen komen.

“Lekker om weer normale bedragen te geven in plaats van die paar koperen muntjes die als enige in je portemonnee blijken te zitten …”

Gertjan Pool, XRDS, Amstelveen

“Ik deed af en toe een verdwaalde euro in de collecte, maar nu kan ik super makkelijk een bedrag naar keuze geven met mijn telefoon. En die heb ik wel altijd bij me!”

Marijke Brouwer, VEZ, Zwolle

Relevant

Onze oplossing is relevant genoeg om de Givt-app te installeren. Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak. Met Givt kan je eindelijk weer meedoen met de collecte.

Toegankelijk

De gebruikte techniek is toegankelijk en wordt niet als drempel ervaren. Door gebruik te maken van je eigen smartphone en de vertrouwde collectezak of -mand verandert er weinig.

“De Givt-app biedt ons een betrouwbare mogelijkheid om eenvoudig een digitale gift te laten geven, met als pluspunt dat de gever voor zichzelf een overzicht kan tonen van zijn of haar giften die aftrekbaar zijn voor de belasting.”

Rob IJmker Penningmeester, VEG de Ark, Middenmeer

“De service van Givt tijdens de testfase was goed. Ze hadden adequate antwoorden op mijn vragen en ik kon ze makkelijk bereiken in de kerk of via de e-mail.”

Edwin Kok, Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad

Goede service

Tijdens de testfase waren Givt-medewerkers regelmatig te vinden in de kerken om vragen van gebruikers te beantwoorden. Nu zijn we makkelijk te bereiken via
support [ at ] givtapp.net of +31 320 320 115.

Snel klaar om te geven

De app kan tijdens de collecte snel gedownload worden om te kunnen geven. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. Een eenmalige registratie en je bent klaar om gewoon te blijven geven.

“Handig dat ik de app in de store kon vinden. Na het downloaden kon ik gelijk in de dienst geven.”

Sietse Houtman, XRDS, Amstelveen

“Givt biedt een handige, veilige en makkelijke totaaloplossing voor geven zonder contant geld.”

Jethro Nieuwenhuis, Penningmeester, CityLight, Alkmaar

Brede toepassing

Er wordt uitgekeken naar een brede toepassing. De Givt-app is zo ontworpen dat je gewoon kan blijven geven in meerdere situaties, zoals aan een straatmuzikant of bij de collecte aan de deur. Givt is met meerdere partijen hierover in gesprek.

Makkelijker meer geven

Met Givt wordt er makkelijker en meer gegeven. Het gemiddelde bedrag dat met de Givt-app gegeven wordt, is vier keer hoger dan met contant.

“De ervaring leert dat er gemiddeld meer gegeven wordt via Givt en dat is ook mooi meegenomen. Door Givt kunnen we de geleidelijke afname van collecteopbrengsten, die we al een paar jaren zagen, zelfs keren in een toename.”

Jaap van de Poll, VEZ, Zwolle

Succesvol

De testfase is zo succesvol dat alle testkerken doorgaan met Givt. Nu de testfase is afgerond en Givt gepromoot wordt in de kerken zien we een actieve groei in het gebruikersaantal. Ook gewoon blijven geven in uw kerk? Neem contact met ons op via +31 320 320 115 of info[ at ]givtapp.net.