Hoe kan ik geven met Givt via Kerkdienstgemist.nl?

Wanneer je via Kerkdienstgemist een kerkdienst meebeleeft of terugluistert- of kijkt, en de kerk samenwerkt met Givt, dan kun je tijdens de dienst direct meedoen met de collecte via de Givt-app. Standaard zal op de Kerkdienstgemist pagina van de kerk de Givt geefbutton te zien zijn. Door de button aan te klikken verschijnt de QR-code die het collecte doel of de collecte doelen vertegenwoordigt. Kies in de Givt-app voor geven via QR, scan de code en je gift of giften zijn gegeven!

Wanneer je via de Kerkdienstgemist-app op je telefoon naar een kerkdienst aan het kijken bent, kun je ook meteen geven met Givt. Onderaan de pagina vind je een Givt-knop die je doorstuurt naar de Givt-app. Kies een bedrag, en klaar! Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaand instructiefilmpje.

Aan welke organisaties kan ik geven?

Je kunt Givt gebruiken bij alle organisaties die bij ons zijn aangesloten. Dit varieert van kerken tot goede doelen, evenementen, musea en (straat)artiesten. Er komen elke week meer bij, check de pagina www.givtapp.net/waar voor het totale overzicht.

Nog niet aangesloten?

Als de kerk of organisatie waaraan je wilt geven nog niet is aangesloten bij Givt, laat het ons weten, dan nemen we contact met ze op.

Hoe kan ik geven aan meerdere collectes?

Zijn er meerdere collectes in één kerkdienst? Ook dan kun je geven in één vlotte beweging. 

Door op de ‘Collecte toevoegen’-knop te drukken, kun je tot drie collectes activeren. Bij iedere collecte kun je een zelfgekozen bedrag invoeren. Klik op de collecte die je wilt aanpassen en vul een bedrag in of maak gebruik van de voorkeursbedragen. Het verwijderen van een collecte doe je door te drukken op het min-teken, rechts van het bedrag.

De verschillende collectedoelen worden onderscheiden door nummer 1, 2 of 3. Jouw kerk weet welk collectenummer overeenkomt met welk collectedoel.

Al bij de eerste collectezak of -mand waar je aan geeft, worden alle giften verstuurd. Dit geldt ook voor het scannen van de QR-code. In het giften-overzicht kun je al je giften terugvinden.

Wil je toch een collecte overslaan? Laat dan die collecte open (€ 0,00) of verwijder deze door te drukken op het min-teken, rechts van het bedrag.

Bekijk onderstaande video voor de uitleg van onze collega’s Nico en Maarten.

Hoe geef ik met Givt?

Heel eenvoudig. Eenmaal geregistreerd bij Givt, hoef je alleen de app te openen, een bedrag te kiezen en vervolgens kies je de manier van geven:
– beweeg je telefoon langs een collectemiddel
– scan een QR-code
– selecteer een doel uit een lijst
– of geef op locatie

Is mijn telefoon geschikt om gebruik te maken van Givt?

De app werkt als je telefoon voldoet aan een van de volgende systeemversies:

– iOS: vanaf versie 9.0

– Android: vanaf versie 5.1

Gebruik je een Windows Phone? Die ondersteunen we helaas niet.

Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je bluetooth ingeschakeld is wanneer je kiest om aan een collectemiddel te geven. Als je wilt geven op locatie, is het nodig om je locatievoorziening (iOS) / toegang tot locatie (Android) in te schakelen. 

Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Wat is Givt eigenlijk?

Geven met je smartphone
Givt is dé oplossing voor het meedoen aan de collecte zonder contant geld. Iedereen heeft een smartphone, met de Givt-app gebruik je deze tijdens de collecte om heel makkelijk een bedrag te geven. De Givt-app vind je gratis in de App Store en in Google Play.

Persoonlijk en bewust
Het geven van geld is niet zomaar een financiële transactie, het is vaak een persoonlijk en bewust moment. Vandaar dat wij de Givt-app zo ontwikkelen dat het net zo natuurlijk aanvoelt als het geven van contant geld.

Waarom ‘Givt’?
De naam Givt is gekozen omdat het zowel om ‘giving’ gaat, alsook om de ‘gift’ op zich. We zochten naar een moderne en compacte naam, die vriendelijk en speels oogt.

Als je goed naar het logo kijkt, zie je dat het groene balkje met de letter ‘v’ samen een collectezak vormen, wat een idee geeft van de functie van de app. Het geven aan de collectezak geeft de roots van onze app aan. Hier is in 2016 de ontwikkeling begonnen. Inmiddels kan Givt op velerlei manieren ingezet worden. 

Achter Givt zit een team van specialisten, verdeeld over Nederland, België en Engeland, die allemaal actief bezig zijn met de ontwikkeling en verbetering van Givt.

Hoe werkt Givt?

Download de Givt-app in de App Store of in Google Play. Registreer jezelf eenmalig als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo makkelijk als het geven van contant geld.

Open de app, selecteer het bedrag dat je wilt geven en kies vervolgens de manier van geven:
– beweeg je telefoon langs een collectemiddel
– scan een QR-code
– selecteer een doel uit een lijst
– of geef op locatie

Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van je bankrekening afgeschreven en aan de collecterende organisatie overgemaakt. Kijk voor meer uitleg op deze pagina.

Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.