Is geven met Givt belastingaftrekbaar?

Ja, je gift met Givt is belastingaftrekbaar indien die aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), een culturele ANBI of aan een sociaal belang behartigende instelling (SBBI) wordt gedaan.

Het verzamelen van je giften voor de belastingaangifte is altijd een hele klus. Als je geeft met Givt hoeft dat niet meer. Je kunt namelijk voor elk jaar een overzicht van al jouw giften die zijn gegeven met Givt downloaden. Dit overzicht kun je dan mooi gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte. Zo gepiept dus! 

Lees hier meer over je giften opgeven bij de belastingdienst.

Kan ik mijn gift annuleren?

Binnen een kwartier nadat je je gift hebt gegeven kun je via het giftenoverzicht je gift annuleren door naar links te swipen (vegen). Dit is dus enkel mogelijk binnen de eerste 15 minuten na het geven. Let op: dit kan alleen als je je registratie in de Givt-app hebt voltooid.

Je kunt je giften ook op een later moment herroepen. Er vinden geen overschrijvingen plaats tijdens het geven met Givt, dit gebeurt achteraf door middel van een automatische incasso. Alle automatische incasso’s zijn achteraf via je eigen bank te herroepen.

Hoe wordt mijn gift afgeschreven?

Tijdens de registratie in de Givt-app machtig je als gebruiker tot het incasseren van alle giften die je in de app doet. De transacties worden afgehandeld door SlimPay, een partij die gespecialiseerd is in de behandeling van machtigingen.

Er vinden geen afschrijvingen plaats tijdens het geven met Givt, dit gebeurt achteraf door middel van een automatische incasso. Op je bankafschrift zal je zien dat je gift afgeschreven is door Givt B.V. Alle automatische incasso’s zijn achteraf via je eigen bank te herroepen.

Hoe lang duurt het voor mijn gift wordt afgeschreven?

Je gift wordt binnen twee werkdagen van je bankrekening afgeschreven.

Waar kan ik het overzicht van mijn giften bekijken?

In het menu van de app kun je bij ‘Giften’ je overzicht terugvinden.

Door de gekleurde bedragen zie je direct wat de status is: toegezegd, verwerkt, geannuleerd of geweigerd.