Waarom moet mijn bluetooth ingeschakeld zijn tijdens het geven aan aan een collectemiddel?

Je telefoon pikt het bluetooth signaal op van de zender die in het collectemiddel zit.

Het gaat hierbij om eenrichtingsverkeer en er hoeft dus geen verbinding te worden gemaakt, zoals je dat misschien gewend bent bij een bluetooth carkit of headset. Het is een veilige en makkelijke manier voor de telefoon om te weten welk collectemiddel het is. Op het moment dat de zender dichtbij is en het signaal door je telefoon wordt opgepikt, is je Givt gelukt!

Hoe gaat Givt om met mijn persoonsgegevens? (AVG)

Givt voldoet volledig aan de eisen die gesteld worden vanuit de AVG-wetgeving, AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Ben je benieuwd wat dat precies voor jou betekent? Het betekent dat wij zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. Namelijk dat jij het recht hebt te weten welke gegevens we van jou bewaren, dat je het recht hebt om deze gegevens te wijzigen, het recht hebt om van ons te eisen dat wij jouw gegevens niet bewaren en dat je mag weten waarom wij je gegevens nodig hebben.

Wil je hier meer over weten, lees dan onze privacyverklaring of lees ons eigen artikel over veiligheid en persoonsgegevens.

Hoe veilig is geven met Givt?

We vinden het erg belangrijk dat alles veilig en risicoloos verloopt. Elke gebruiker heeft daarom een persoonlijk account met een eigen wachtwoord. Om je instellingen in te zien of te wijzigen, moet je ingelogd zijn.

Afhandeling transacties
De transacties worden afgehandeld door SlimPay; een partij gespecialiseerd in de behandeling van machtigingen. SlimPay staat onder toezicht van meerdere nationale banken in Europa, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB).

Ongevoelig voor fraude
Tijdens het registreren bij Givt machtig je als gebruiker tot het incasseren van de donaties die je in de app doet. Het is goed om te benadrukken dat er geen transacties plaatsvinden tijdens het geven met Givt. De transacties vinden achteraf plaats middels een automatische incasso. Aangezien deze achteraf te herroepen zijn, is het volledig veilig en ongevoelig voor fraude.

Overzicht
Individuele gebruikers kunnen in de Givt-app een overzicht vinden van alle giften die met de Givt-app gegeven zijn. Collecterende organisaties kunnen inloggen op het Givt-dashboard. Dit geeft een overzicht van alle financiële transacties samen, vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de betaling. Zo is elke collecte van begin tot einde te volgen. Organisaties kunnen zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van Givt maar natuurlijk niet wie dat zijn.

Waarom moet ik een machtiging geven aan Givt B.V.?

De giften die je doet door gebruik te maken van de Givt-app worden achteraf afgeschreven middels een automatische incasso. Om deze incasso uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat je Givt toestemming geeft om dit te mogen doen.

Deze toestemming tot het incasseren van de donaties, geef je tijdens het registreren in de Givt-app door een machtiging af te geven aan Givt B.V.

Waarom worden mijn persoonsgegevens vastgelegd?

Lees hieronder welke gegevens we waarvoor nodig hebben:

Adresgegevens: We hebben je adresgegevens nodig om het mandaat aan te kunnen maken, zonder deze gegevens is het mandaat niet geldig en kun je je registratie niet afronden. Welke gegevens hiervoor nodig zijn, is wettelijk bepaald.

Mobiele nummer: We gebruiken je mobiele nummer voor het versturen van een SMS-code die nodig is bij het tekenen van het mandaat. Dit wordt verzorgd door onze partner SlimPay.

Betalingsgegevens: Je betalingsgegevens hebben we nodig om je gedane gift af te kunnen schrijven.

E-mailadres: We gebruiken je e-mailadres om je Givt-account aan te maken. Je logt in met je e-mailadres en je wachtwoord. Ook sturen we je af en toe een update maar hier kun je je ook altijd voor uitschrijven.

Hierover kun je meer lezen in onze privacyverklaring.

Waarom moet ik mij registreren?

Om gebruik te kunnen maken van de Givt-app, moet je je eerst registreren. Tijdens de registratie in de Givt-app machtig je als gebruiker Givt B.V. tot het incasseren van de donaties die je in de app doet. Na registratie bewaren wij de door jou gekozen inlog- en persoonsgegevens zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen. Wel zo makkelijk, toch? 😉 

We vinden het daarnaast erg belangrijk dat alles veilig en risicoloos verloopt. Elke gebruiker heeft daarom een persoonlijk account met een eigen wachtwoord. Om je instellingen in te zien of te wijzigen, moet je ingelogd zijn.

Waar vind ik de algemene voorwaarden en de privacyverklaring?

In de Givt-app
In de Givt-app kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring terugvinden bij de veelgestelde vragen. Je opent de veelgestelde vragen door rechtsboven in het ‘Kies een bedrag’ scherm op het vraagteken te drukken.

Op onze website
Daarnaast kun je ze vinden op onze website: in de footer rechtsonder, onder het kopje ‘Overig’. Klik hier om naar de algemene voorwaarden te gaan of klik hier om naar de privacyverklaring te gaan.

Hoe wordt mijn anonimiteit gewaarborgd?

Anoniem is een sleutelwoord bij Givt. Wij vinden het belangrijk dat je als gever anoniem blijft voor de ontvanger en we dragen er grote zorg voor dat deze ontvangende partij dus nooit terug zal kunnen zien van wie de gift afkomstig is. 

Enkel de totaalbedragen zullen worden gedeeld met de ontvangende partij. Gegevens van jou als gebruiker zullen ook nooit doorverkocht worden aan derden, deze worden alleen ingezet om het voor jou makkelijker te maken om te geven en om op een manier betrokken te zijn bij de goede doelen zoals jij dat prettig vindt.

Wil je hier meer over lezen? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom heeft Givt mijn locatiegegevens nodig?

Als je wilt geven op locatie, is het nodig om je locatievoorziening (iOS) / toegang tot locatie (Android) in te schakelen zodat je locatie wordt herkend. 

Wanneer je een Android telefoon gebruikt en aan een collectemiddel wilt geven, kan de Givt-app de zender in het collectemiddel alleen herkennen wanneer jouw locatiegegevens bekend zijn. Doordat Android dit zo geïmplementeerd heeft kunnen we niet anders dan deze toestemming te vragen en ook de locatie aan te hebben.

Jouw locatiegegevens worden nooit naar de servers verstuurd.