Hoe geef je de collecte het beste vorm tijdens deze pandemie?

We zien veel kerken worstelen met het organiseren van de collecte, nu deze voornamelijk online plaatsvindt. Daarom bieden we advies op maat in vier korte sessies. Zo helpen we jullie graag om de collecte zo effectief mogelijk in te richten. Lees hier verder.

Hoe voeg ik meerdere beheerders toe aan het dashboard?

Heel eenvoudig: stuur een mail naar info[ at ]givtapp.net en wij voegen de nieuwe beheerder(s) voor je toe. Stuur ons ook een mail als iemand verwijderd moet worden of een e-mailadres is veranderd.

Hoe kan ik zelf QR-codes downloaden via het dashboard?

Dat doe je in een paar stappen. Log in op het dashboard en ga binnen het menu naar ‘QR-code’.

Stap 1: Kies je type QR-code: een algemene QR-code of een specifieke. De algemene QR-code zet je in voor verschillende uitingen waarmee je gevers de mogelijkheid biedt te doneren aan jouw organisatie. Een specifieke QR-code geef je een specifieke bestemming, bijvoorbeeld de naam van een bepaalde actie die tijdelijk loopt. 

Stap 2: Wanneer je een algemene QR-code gekozen hebt, wordt die direct al gedownload. Voor een specifieke QR-code moet je nu eerst nog de naam van de bestemming(en) invullen. Je kan er gelijk meerdere aanmaken. Na het invullen druk je op ‘Volgende’ waarna ze automatisch worden gedownload.

Waar kan ik me aanmelden voor een Givt-webinar?

Leuk dat je interesse hebt! Tijdens een webinar kunnen we al je vragen over Givt inbrengen. Daarnaast demonstreren we het gebruik van Givt en vertellen we je over de verschillende mogelijkheden om Givt in te zetten. 

We hebben twee verschillende webinars: één voor als je nieuw bent en nog geen gebruik maakt van Givt en één voor als je wel al gebruik maakt van Givt. In het laatstgenoemde webinar behandelen we vragen over het Givt-dashboard en laten we zien op welke manieren Givt in te zetten is. 

Aanmelden doe je op deze pagina. Hopelijk zien we je daar!

 

Ik wil collecteren met Givt. Waar moet ik beginnen?

Givt is altijd op zoek naar nieuwe partners die digitaal willen collecteren met ons product. Wij geloven in goede communicatie en maken graag een afspraak met je. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij het beste de behoeftes van de organisatie in kaart brengen en een basis van vertrouwen leggen.

Vul het contactformulier in en maak direct een belafspraak. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook altijd bereiken via +31 320 320 117 of info[ at ]givtapp.net.

Op onze pagina voor collecterende organisaties is meer informatie te vinden.

Waarom moet mijn bluetooth ingeschakeld zijn tijdens het geven aan aan een collectemiddel?

Je telefoon pikt het bluetooth signaal op van de zender die in het collectemiddel zit.

Het gaat hierbij om eenrichtingsverkeer en er hoeft dus geen verbinding te worden gemaakt, zoals je dat misschien gewend bent bij een bluetooth carkit of headset. Het is een veilige en makkelijke manier voor de telefoon om te weten welk collectemiddel het is. Op het moment dat de zender dichtbij is en het signaal door je telefoon wordt opgepikt, is je Givt gelukt!

Wat kan ik met het dashboard?

Inzicht
Met het dashboard kun je inzicht krijgen in de status van de ontvangen giften en deze ook beheren. Je hebt geen inzicht in wie er geven en hoeveel zij geven. Je hebt wel inzicht in statistieken om jouw gevers beter te leren begrijpen.

Al het geld dat aan jou is gedoneerd, is op het Givt-dashboard te volgen vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de gift.

QR-codes
Je kunt ook zelf QR-codes downloaden via het dashboard. Dit is geheel kosteloos en een goede manier om donaties aan een specifiek doel te stimuleren.

Lees meer op givtapp.net/dashboard of meld je aan voor ons webinar waarin we uitgebreid de tijd nemen om al jouw vragen over het Givt-dashboard te behandelen.

Wat zijn de waarden van Givt?

Onze droom is dat iedereen gewoon kan blijven geven.

Wij geven om geven. Daarom willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te kunnen bijdragen. Op een makkelijke en persoonlijke manier, omdat technologie in dienst moet staan van de mens en niet andersom.

– Geven is fundamenteel anders dan betalen. Met geven geef je niet alleen geld, je laat ook zien wat je belangrijk vindt en waar je je voor wil inzetten. Wij vinden het logisch dat de oplossing voor geven zonder contant geld er anders uitziet dan die voor het doen van een betaling.

– Bij het maken van Givt vertrekken we vanuit de wensen van de gever. Natuurlijk houden we ook rekening met collecterende organisaties, maar ons uitgangspunt is dat we het beste product krijgen door de wensen van de gever centraal stellen. En dat als deze wensen serieus genomen worden, mensen gemakkelijker en meer zullen geven.

Achter Givt zit een team van specialisten, verdeeld over Nederland, België en Engeland, die zich allemaal bezig houden met de ontwikkeling en verbetering van Givt. Bij elke keuze staat het gebruikersgemak centraal. Lees meer over ons.

De serie ‘Het Givt DNA’ geeft ons een mooie gelegenheid om uit te leggen wie we zijn, wat we doen en waarom we handelen zoals we dat doen. Kortom, wat is het DNA van Givt. Lees de serie “Het Givt DNA”.

Hoe veilig is het gebruik van Givt?

Givt hecht grote waarde aan veiligheid. We zijn ons ervan bewust dat onze dienstverlenende rol tussen gevers en collecterende organisaties gebaseerd is op vertrouwen.

Een belangrijk deel van geven met Givt is dat een gever anoniem blijft voor de collecterende organisatie. Om dit te waarborgen zullen wij nooit gegevens doorverkopen en zullen de verzamelde gegevens alleen intern gebruikt worden om een optimale service te kunnen bieden.

De transacties worden afgehandeld door SlimPay; een bank gespecialiseerd in de behandeling van machtigingen. SlimPay staat onder toezicht van meerdere nationale banken in Europa, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB).

Bij het installeren van de Givt-app machtigt de gebruiker SlimPay tot het incasseren van de donaties die met de app gedaan worden. Het is goed om te benadrukken dat er geen transacties plaatsvinden tijdens het geven met Givt. De transacties vinden achteraf plaats door middel van een automatische incasso. Aangezien deze achteraf te herroepen zijn, is het volledig veilig en ongevoelig voor fraude.

Organisaties kunnen inloggen op het Givt-dashboard. Dit geeft een overzicht van alle financiële transacties, vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de betaling. Zo is elk bedrag van begin tot eind te volgen.

Lees meer over de manier waarop wij omgaan met jouw persoonsgegevens,hoe wij de veiligheid omtrent alle transacties waarborgen en hoe veilig het gebruik van de Givt QR-codes is.

 

Welke organisaties maken al gebruik van Givt?

Ruim 3000 organisaties hebben al gekozen voor Givt. Elke maand komen er tientallen bij en dat maakt ons de meest gebruikte oplossing voor digitaal collecteren.

Steeds meer collecterende organisaties kiezen voor Givt om ook hun gevers de mogelijkheid te bieden om digitaal te geven. Zo was het ook op evenementen zoals Welcome to the Village en de Pinksterconferentie Opwekking al mogelijk om te geven met Givt. Verder varieert de aangesloten groep organisaties van kerken tot aan musea en (straat)artiesten.

Neem voor een volledig overzicht van alle organisaties die Givt gebruiken een kijkje op deze pagina.