Hoe veilig is het gebruik van Givt?

Givt hecht grote waarde aan veiligheid. We zijn ons ervan bewust dat onze dienstverlenende rol tussen donateurs en collecterende organisaties gebaseerd is op vertrouwen.

Een belangrijk deel van geven met Givt is dat een donateur anoniem blijft voor de collecterende organisatie. Om dit te waarborgen zullen wij nooit gegevens doorverkopen en zullen de verzamelde gegevens alleen intern gebruikt worden om een optimale service te kunnen bieden.

De transacties worden afgehandeld door SlimPay; een bank gespecialiseerd in de behandeling van machtigingen. SlimPay staat onder toezicht van meerdere nationale banken in Europa, waaronder De Nederlandse Bank (DNB).

Bij het installeren van de Givt-app, machtigt de gebruiker tot het incasseren van de donaties die er met de app gedaan worden. Het is goed om te benadrukken dat er geen transacties plaatsvinden tijdens het geven met Givt. De transacties vinden achteraf plaats door middel van een automatische incasso. Aangezien deze achteraf te herroepen zijn, is het volledig veilig en ongevoelig voor fraude.

Organisaties kunnen inloggen op het Givt-dashboard. Dit geeft een overzicht van alle financiële transacties, vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de betaling. Zo is elk bedrag van begin tot eind te volgen.

Lees meer over de manier waarop wij omgaan met jouw persoonsgegevens en hoe wij de veiligheid omtrent alle transacties waarborgen.