Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik Givt?

Wat is Givt eigenlijk?

Geven met je smartphone
Givt is dé oplossing voor het meedoen aan de collecte zonder contant geld. Iedereen heeft een smartphone, met de Givt-app gebruik je deze tijdens de collecte om met één simpele beweging een bedrag te geven. De Givt-app vind je in de App Store en in Google Play.

Persoonlijk en bewust
Het geven van geld is niet zomaar een financiële transactie, het is vaak een persoonlijk en bewust moment. Vandaar dat wij de Givt-app zo ontwikkelen dat het net zo natuurlijk aanvoelt als het geven van contant geld.

Waarom ‘Givt’?
De naam Givt is gekozen omdat het zowel om ‘giving’ gaat, alsook om de ‘gift’ op zich. We zochten naar een moderne en compacte naam, die vriendelijk en speels oogt. Als je goed naar het logo kijkt, zie je dat het groene balkje met de letter ‘v’ samen een collectezak vormen, wat een idee geeft van de functie van de app.

Nederland en België
Achter Givt zit een team van specialisten, verdeeld over Nederland en België, die allemaal actief bezig zijn met de ontwikkeling en verbetering van Givt.

Hoe werkt Givt?

De eerste stap
De Givt-app vind je in de App Store en in Google Play. De app installeren, is de eerste stap. Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt en dat bluetooth ingeschakeld is.

Net zo makkelijk
Registreer jezelf als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo gemakkelijk als het geven van contant geld. Je opent de app, selecteert het bedrag dat je wilt geven en beweegt je telefoon richting de collectebus, -zak of -mand. Je telefoon pikt een signaal op van de zender die in de collectebus, -zak of -mand zit. Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van je bankrekening afgeschreven en aan de collecterende instantie overgemaakt.

Geen verbinding?
Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Wat kan ik allemaal met Givt?

Blijven ontwikkelen
Givt staat niet stil, maar blijft zich ontwikkelen. Op dit moment kun je tijdens de collectes gemakkelijk geld geven met je smartphone, maar daar houdt het niet op. Zo kan nu ook elke individuele gebruiker in de app een overzicht van al zijn of haar giften inzien.

Belastingaangifte
Aan het einde van het jaar krijg je een overzicht van alle giften, wel zo gemakkelijk voor de belastingaangifte. Uiteindelijk streven we ernaar dat alle giften automatisch worden ingevuld bij de belastingaangifte.

Waar download ik Givt?

De Givt-app vind je in de App Store en in Google Play. 

Is mijn telefoon geschikt om gebruik te maken van Givt?

De app werkt als je telefoon voldoet aan de volgende systeemversie:
– iOS: Vanaf versie 7 (vanaf iPhone 4S)
– Android: Vanaf versie 4.4

Gebruik je een Windows Phone? Die wordt helaas niet door ons ondersteund.

Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt en dat bluetooth ingeschakeld is.

Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Hoe registreer ik mij?

Download eerst de Givt-app en registreer jezelf als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo gemakkelijk als het geven van contant geld. Je opent de app, selecteert het bedrag dat je wilt geven en beweegt je telefoon richting de collectebus, -zak of -mand.

In de filmpjes hieronder kan je zien hoe dat gaat op Android en iOS.

     

Hoe geef ik met Givt?

Heel eenvoudig. Eenmaal geregistreerd bij Givt, hoef je alleen even de app te openen om een bedrag te kiezen en je telefoon langs de collectebus, -zak of -mand te bewegen.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe dat gaat.

   

Hoe kan ik geven aan meerdere collectes?

Meerdere collectes in één dienst? Activeer tot drie collectes door op het plus-icoontje te drukken. Bovenin wordt vermeld welk collectedoel (1, 2 en 3) geselecteerd is. Vul de bedragen in in de volgorde waarop de collectedoelen in de dienst voorbij komen. Wanneer je geeft aan de eerste collectezak of -mand die voorbij komt, worden alle giften meteen verstuurd. Je geeft dus met één beweging. In het overzicht van je giften vind je jouw giften aan de verschillende doelen terug. (Op dit moment is het alleen mogelijk om de collectedoelen te onderscheiden als collecte 1, 2 of 3. Jouw kerk weet welk collectenummer overeenkomt met welk collectedoel.) Toch een collecte overslaan? Laat die collecte open of verwijder met een dubbel tap.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe je aan meerdere collectes geeft.

  

Waar kan ik gebruikmaken van Givt?

Steeds meer kerken
Je kunt Givt gebruiken bij alle kerken die zijn aangesloten en daarom een zender in de collectezak of -mand hebben. Er komen wekelijks meer kerken bij, check de pagina www.givtapp.net/waar-givt-gebruiken om het meest recente overzicht te bekijken. Op dit moment zijn onder andere de volgende kerken bij Givt aangesloten:

– CityLight, Alkmaar
– XRDS, Amstelveen
– Shelter, Haarlem
– de Pijler, Lelystad
– VEG de Ark, Middenmeer
– VE, Zwolle

Nog niet aangesloten?
Wanneer je als kerk of organisatie nog niet bent aangesloten bij Givt, maar er wel gebruik van wilt maken, neem dan contact met ons op via +31 320 320 115 of info[ at ]givtapp.net.

Wat kan ik minimaal/maximaal geven?

Je stelt in de Givt-app zelf een maximum geefbedrag in, dit kan je te allen tijde wijzigen. Om je instellingen te kunnen wijzigen moet je wel even inloggen.

Je bepaalt zelf wat je minimum én maximum bedrag is. Het minimumbedrag dat je met de Givt-app kunt geven is € 0,50 en het maximumbedrag gaat tot € 99999. Mocht je een hoger bedrag willen geven, raden we je aan om het bedrag te splitsen en twee keer gebruik te maken van de Givt-app. Geen probleem dus!

Waarom moet bluetooth ingeschakeld zijn tijdens het gebruik van Givt?

Je telefoon pikt een signaal op van de zender die in de collectebus, -zak of -mand zit. Dit signaal werkt met het bluetooth-protocol. Het gaat hierbij om een eenrichtingsverkeer en er hoeft dus geen verbinding te worden gemaakt, zoals je dat misschien gewend bent bij een bluetooth carkit of headset. Het is een veilige en makkelijke manier voor de telefoon om te weten welke collectebus, -zak of -mand in de buurt is. Op het moment dat de zender dichtbij is en het signaal door je telefoon wordt opgepikt, is je Givt gelukt.

Waarom heeft Givt mijn locatiegegevens nodig?

Wanneer je een Android telefoon gebruikt, kan de Givt-app de zender in de collectezak alleen detecteren wanneer jouw locatiegegevens bekend zijn. Om met Givt te kunnen geven, heeft Givt dus jouw locatiegegevens nodig. Verder doen we helemaal niets met die locatiegegevens.

Het geven tijdens de collecte lukt niet, wat nu?

Wanneer het niet lukt om gebruik te maken van de Givt-app zoals wij het bedoeld hebben, kan je er altijd voor kiezen handmatig een ontvanger te selecteren. Je kan dus te allen tijde geven. 

Hoe wordt mijn gift afgeschreven?

Tijdens de registratie in de Givt-app machtig je als gebruiker tot het incasseren van alle giften die je in de app doet. De transacties worden afgehandeld door SlimPay; een partij die gespecialiseerd is in de behandeling van machtigingen.

Er vinden geen afschrijvingen plaats tijdens het geven met Givt, dit gebeurt achteraf door middel van een automatische incasso. Op je bankafschrift zal je zien dat je gift afgeschreven is door Givt B.V. Alle automatische incasso’s zijn achteraf via je eigen bank te herroepen.

Kan ik mijn transacties herroepen?

Ja, je kan je transacties herroepen. Er vinden geen overschrijvingen plaats tijdens het geven met Givt, dit gebeurt achteraf door middel van een automatische incasso. Op je bankafschrift zal je zien dat je gift afgeschreven is door Givt B.V. Alle automatische incasso’s zijn achteraf via je eigen bank te herroepen.

Mijn Givt-account

Waarom moet ik mij registreren?

Om gebruik te kunnen maken van de Givt-app, moet je je eerst registreren. Tijdens de registratie in de Givt-app machtig je als gebruiker Givt B.V. tot het incasseren van de donaties die je in de app doet. Na registratie bewaren wij de door jou gekozen inlog- en persoonsgegevens zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

We vinden het daarnaast erg belangrijk dat alles veilig en risicoloos verloopt. Elke gebruiker heeft daarom een persoonlijk account met een eigen wachtwoord. Om je instellingen in te zien of te wijzigen, moet je ingelogd zijn.

Waarom worden mijn persoonsgegevens vastgelegd?

Wij bewaren de opgegeven persoonsgegevens, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen in de app, zodat wij je kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst en om een overzicht te geven van het gebruik van onze diensten. Hierover kun je meer lezen in onze privacyverklaring.

Waarom moet ik een machtiging geven aan Givt B.V.?

De giften die je doet door gebruik te maken van de Givt-app worden achteraf afgeschreven middels een automatische incasso. Om deze incasso uit te voeren is het noodzakelijk dat je Givt toestemming geeft om dit te mogen doen. Deze toestemming tot het incasseren van de donaties geef je tijdens het registreren in de Givt-app door een machtiging af te geven aan Givt B.V. 

Kan ik een toegangscode gebruiken om in te loggen?

Ja, in je instellingen kan je ervoor kiezen om een toegangscode te gebruiken. Je bereikt je instellingen door links bovenin het bedragscherm op het hamburgermenu te drukken. Kies daar ‘Toegangscode’ en activeer het gebruik van de toegangscode. Stel je eigen toegangscode in. Wanneer deze instelling actief is, kan je je toegangscode in plaats van je e-mailadres en wachtwoord gebruiken om je instellingen te bereiken. Wanneer je je toegangscode vergeten bent, heb je je e-mailadres en wachtwoord nodig om een nieuwe toegangscode in te stellen.

Ik wil een ander e-mailadres gebruiken

Om je persoonlijke gegevens te wijzigen raden we je aan om contact op te nemen met onze helpdesk via 0320 320 115 of support[ at ]givtapp.net.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. Wanneer je je wachtwoord bent vergeten, kun je bij het inlogscherm kiezen voor ‘Wachtwoord vergeten?’. Wij sturen dan via jouw geregistreerde e-mailadres een e-mail met een link waarin je je wachtwoord kunt wijzigen. Met dat wachtwoord kun je vervolgens opnieuw inloggen.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Wanneer je je wachtwoord wilt wijzigen, kun je bij het inlogscherm kiezen voor ‘Wachtwoord vergeten?’. Wij sturen dan via je geregistreerde e-mailadres een e-mail met een link waarin je jouw wachtwoord kunt wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn geeflimiet?

Wanneer je de Givt-app opent, kom je direct in het bedragscherm terecht. Druk linksbovenin het scherm op het hamburgermenu, je bent nu bij je instellingen. Om je instellingen te wijzigen wordt je gevraagd in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord of met je toegangscode.

Onder de instellingen zie je de optie ‘Geeflimiet’. Druk op ‘Geeflimiet’ en pas het bedrag aan door gebruik te maken van het plusje/minnetje, of druk op het bedrag en toets zelf een nieuw bedrag in. Kies daarna voor ‘Opslaan’, nu is je geeflimiet aangepast!

In het filmpje hieronder kan je zien hoe dat gaat.

   

Waar kan ik het overzicht van mijn giften bekijken?

Links bovenin het bedragscherm zie je een hamburgermenu staan. Wanneer je daar op drukt kom je bij instellingen. Om je instellingen te wijzigen wordt je gevraagd in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord of met je toegangscode. Onder de instellingen zie je ‘Giften’ staan en hier wordt het overzicht van je giften weergegeven die je de afgelopen tijd hebt gedaan.

De giften staan in een lijst met naam van de ontvanger, tijd en datum. Door de gekleurde bedragen zie je direct wat de status is: toegezegd, verwerkt, geannuleerd of geweigerd.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe dat gaat.

   

Hoe lang duurt het voor mijn gift wordt afgeschreven?

Jouw gift wordt binnen twee werkdagen van je bankrekening afgeschreven.

Hoe kan ik mij afmelden voor Givt?

Als je geen gebruik meer wilt maken van Givt, heb je de mogelijkheid om je uit te schrijven in de app. Om dit te doen ga je naar je instellingen door op het hamburgermenu te drukken en daar kies je voor ‘Mijn account opzeggen’.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe dat gaat.

Waar vind ik de algemene voorwaarden en de privacyverklaring?

Rechts bovenin je bedragscherm zie je een vraagteken staan. Wanneer je daar op drukt, kom je bij ‘Veelgestelde vragen’. Onder deze vragen zul je ‘Onze algemene voorwaarden’ zien staan. Onder de vraag ‘Waarom worden mijn persoonsgegevens vastgelegd?’ kan je de privacyverklaring vinden.

Daarnaast kan je ze vinden op onze website: in de footer rechtsonderin, onder het kopje ‘Overig’. Klik hier om gelijk naar de algemene voorwaarden te gaan of klik hier om naar de privacyverklaring te gaan.

Veiligheid

Hoe veilig is geven met Givt?

We vinden het erg belangrijk dat alles veilig en risicoloos verloopt. Elke gebruiker heeft daarom een persoonlijk account met een eigen wachtwoord. Om je instellingen in te zien of te wijzigen, moet je ingelogd zijn.

Afhandeling transacties
De transacties worden afgehandeld door SlimPay; een partij gespecialiseerd in de behandeling van machtigingen. SlimPay staat onder toezicht van meerdere nationale banken in Europa, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB).

Ongevoelig voor fraude
Tijdens het registreren bij Givt machtig je als gebruiker tot het incasseren van de donaties die je in de app doet. Het is goed om te benadrukken dat er geen transacties plaatsvinden tijdens het geven met Givt. De transacties vinden achteraf plaats middels een automatische incasso. Aangezien deze achteraf te herroepen zijn, is het volledig veilig en ongevoelig voor fraude.

Overzicht
Individuele gebruikers kunnen in de Givt-app een overzicht vinden van alle giften die met de Givt-app gegeven zijn. Collecterende instanties kunnen inloggen op het Givt-dashboard. Dit geeft een overzicht van alle financiële transacties, vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de betaling. Zo is elk bedrag van begin tot einde te volgen.

Overig

Ik wil collecteren met Givt. Hoe kan ik dat doen?

Givt is altijd op zoek naar nieuwe partners die willen collecteren met ons product. Wij geloven in menselijk contact en maken graag een afspraak met je. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij het best de behoeftes van de organisatie in kaart brengen en een basis van vertrouwen leggen.

Vul het contactformulier in of maak direct een belafspraak. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Maar u kunt ons ook altijd bereiken via 0320 320 115 of info[ at ]givtapp.net.

Op onze speciale pagina voor collecterende instanties is meer informatie te vinden.

Is geven met Givt ook belastingaftrekbaar?

Ja, je gift met Givt is belastingaftrekbaar indien die aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), een culturele ANBI of aan een sociaal belang behartigende instelling (SBBI) wordt gedaan. Ga na of de kerk of stichting ook op die manier geregistreerd is. Het verzamelen van je giften voor de belastingaangifte is altijd een hele klus. Als je geeft met Givt hoeft dat niet meer. Je kan namelijk voor elk jaar een overzicht van al jouw giften die zijn gegeven met Givt downloaden. Dit overzicht kan je dan mooi gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte. Zo gepiept, dus.